13. 9. 2017
19h

EL PERIODISME EN L’ECONOMIA DIGITAL

El Cercle d'Economia es complau a convidar-vos a la Sessió amb Alberto Artero, director general d'El Confidencial,
Enric Hernández, director d'El Periódico i Albert Sáez, periodista i director del Màster en Transició Digital a Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Des de fa anys, el Cercle d’Economia presta una especial atenció a les conseqüències de la revolució digital. Si bé en els seus inicis tendíem a orientar les nostres reflexions a com la tecnologia digital podia transformar la nostra forma d’entendre i gestionar la empresa, amb el pas dels anys hem vist com els seus efectes abasten la pràctica totalitat de la nostra vida.

Resulta ja indiscutible que àmbits tan dispars com la política, la medicina, l’educació o les mateixes relacions personals s’estan veient transformats. I aquest és també el cas del periodisme i de les empreses de comunicació als quals, precisament, volem orientar la primera sessió del Cicle “Economia i Societat Digital”.

Hem detectat en els últims mesos una creixent preocupació social per la informació errònia, quan no intencionadament falsejada, alhora que l’increment del consum informatiu no repercuteix en un creixement de l’activitat econòmica lligada al periodisme, especialment en les empreses més tradicionals. En aquest context, pretenem abordar com el periodisme ha de respondre als enormes reptes que incorpora la nova realitat digital, preguntant-nos com pot arribar a aquell equilibri que, atorgant-li sostenibilitat econòmica, garanteixi independència i rigor informatiu als ciutadans d’una democràcia.