Homenatge a Pere Duran

Acte en record i homenatge a Pere Duran

Al llarg de la seva vida, Pere Duran fou una persona singularment sensible i compromesa amb el seu temps. El seu esperit modernitzador el portà a liderar projectes ambiciosos, especialment en el món industrial però, també, en àmbits socials i culturals.

Aquesta dilatada i intensa trajectòria vàrem viure-la ben a prop des del Cercle, del qual va ser soci des dels seus inicis, participant en diverses Juntes Directives i en el Patronat de la Fundació, del qual fou un dels principals promotors. Comptar amb el seu suport durant més de quaranta anys resultà fonamental per a la consolidació del Cercle.

Per a tot plegat, és motiu de satisfacció l’edició de la seva biografia a càrrec de Pere A Fàbregas. Amb aquest motiu hem cregut oportú celebrar aquesta Sessió, en la que hi intervindran persones especialment properes a Pere Duran.

Joan Mas Cantí, Carlos Cuatrecasas, Antón Costas, Pere Fábregas, Jaume Giró i Antoni LLardén, els ponents de la taula rodona.

Pere Duran Farell (Caldes de Montbui, 1921 - Barcelona, 1999)

Pere Duran és una de les personalitats més importants del món de l’empresa catalana, i espanyola, del segle XX. Emprenedor, visionari i seductor – tot un caràcter -, va ser el principal introductor del gas natural a Espanya a través de la seva vinculació amb Catalana de Gas i Electricitat i de la posterior creació de Gas Natural. Un procés que no es va portar a terme sense dificultats, a causa de les imposicions i entrebancs del sector més ultra i monopolista del règim franquista.