25. 9. 2018
11.30

Cicle “10 anys de la caiguda de Lehman Brothers”

Conferència "La resposta de les societats occidentals a la crisi", a càrrec de Lord Robert Skidelsky

El Cercle d’Economia, CIDOB i EuropeG es complauen a convidar-vos a la conferència “La resposta de les societats occidentals a la crisi”, a càrrec de Lord Robert Skidelsky, Professor de Política Econòmica, Universitat de Warwick i a la taula rodona posterior que comptarà amb la presència d’Antonio Argandoña, Emeritus Professor d’Economia i Ètica Empresarial, IESE, Sandra León, Senior Lecturer al Departament de Ciències Polítiques, Universitat de York i Josep Ramoneda, Filòsof i Periodista, moderats per Antoni Castells, Director, EuropeG.

Inscripció

 

La resposta de les societats occidentals a la crisi. Descrèdit de la política i populisme. El capitalisme en risc?

Aquesta sessió analitzarà les conseqüències de la Gran Recessió, especialment en les zones frontereres entre la política, l’economia i la filosofia moral. Revisarà els consensos bàsics sobre els valors que determinen les regles del joc del contracte social, incloent l’esgotament del cicle neo-liberal conservador i el nou equilibri entre estat i mercat. També abordarà la relació entre democràcia i mercats en temps de globalització, així com les amenaces que representen les democràcies autoritàries i les institucions tecnocràtiques supranacionals sense legitimitat democràtica. Pel que fa al procés d’integració europea, aquesta sessió repassarà les limitacions de l’intergovernamentaIisme. Finalment, s’abordaran les propostes sobre la reforma del capitalisme i les conseqüències, morals i d’altres, d’un ordre social fonamentat exclusivament en la persecució estricta de l’interès individual.

 

10 ANYS DE LA CAIGUDA DE LEHMAN BROTHERS

El proper 15 de setembre es complirà una dècada de la caiguda de Lehman Brothers, emblema d’una crisi financera que, tot i tenir l’origen als Estats Units, acabaria afectant el món sencer i en especial la zona euro. Aquest 10è aniversari ens permetrà d’analitzar els factors estructurals de la crisi i l’efectivitat de les propostes de reforma del sistema financer que s’han dut a terme des d’aleshores. Al voltant d’aquesta efemèride, el Cercle d’Economia, CIDOB i EuropeG organitzen un cicle de quatre sessions sobre el llegat de la Gran Recessió derivada de la crisi del sistema financer internacional i sobre les propostes per a l’establiment d’un model econòmic més sòlid i just. L’anàlisi es durà a terme des de tres perspectives complementàries: la social, l’europea i la de l’economia espanyola.

 

Amb el patrocini de: