31. 10. 2017
12h

Conferència de Jean Pisani-Ferry, Càtedra Tommaso Padoa Schioppa de l’Institut Europeu de Florència

CIDOB, EuropeG i Cercle d'Economia es complauen a convidar-vos a la conferència DESPRÉS DE LA CRISI, UN AVANÇ PER A LA ZONA EURO

Després de la Sessió del passat mes de setembre sota el títol Després de la crisi, un avanç per a la zona euro, CIDOB, EuropeG i el Cercle d’Economia han considerat oportú organitzar una sessió, amb el mateix títol, en què intervindrà Jean Pisani -Ferry.

Com esmentàvem en convocar l’anterior Sessió, la sortida de la crisi obre una nova etapa a la Unió Europea en la qual una de les seves tasques primordials serà consolidar la zona euro. Un objectiu complex doncs caldrà atendre les exigències pròpies d’una major integració fiscal i financera però, també, caldrà donar resposta a la creixent exigència ciutadana per recuperar l’agenda social.

Un procés ambiciós que, a més, haurà d’avançar en una Unió enfrontada a la complexitat del Brexit, l’escepticisme europeista de bona part dels seus ciutadans, ia les dificultats que comporta la consolidació d’una doble velocitat en una Europa que manifesta una notable fissura est- oest.

Jean Pisani-Ferry  actualment ostenta la Cátedra Tommaso Padoa Schioppa de l’Institut Europeu de Florència i és professor d’Economia a Sciences Po i a la Hertie School de Berlín.

Ha estat des de 2017 Director de Programes i idees de la campanya d’Emmanuel Macron.

Anteriorment, del 2013 al 2017, va exercir de Conseller General de France Strategie, el laboratori d’idees del Govern de França, mentre que del 2005 al 2013 va ser director de Bruegel, el think tank europeu de referència en l’àmbit de l’economia.