16. 5. 2018
12,30

La Constitució a debat. Conferència a càrrec de Miquel Roca Junyent

El Cercle d'Economia es complau a convidar-vos a la conferència "La Constitució a debat", a càrrec de Miquel Roca i Junyent, Advocat i Ex ponent de la Constitució de 1978.

Després de 40 anys de la posada en marxa de la nova organització territorial de l’Estat establerta per la Constitució de 1978, és necessari i possible escriure el manual de funcionament del model territorial que ha de permetre corregir alguns elements disfuncionals que s’han posat de manifest en el seu desenvolupament i funcionament. Si abordem aquests problemes generals del model territorial probablement serà més fàcil donar resposta a les aspiracions majoritàries d’un millor autogovern a Catalunya. En aquest sentit, el malestar polític català es pot veure com un símptoma d’una malaltia més general relacionada amb la crisi de l’Estat.

El document “Idees per a una reforma de la Constitució”, elaborat per deu prestigiosos catedràtics de Dret Constitucional i Administratiu de diverses universitats espanyoles, va ser el punt de partida de l’acte del passat 4 d’abril, “El model territorial a debat”, que va comptar amb la presència dels autors. El Cercle d’Economia vol continuar incidint en aquesta qüestió fonamental amb la conferència “La Constitució a debat”, a càrrec de Miquel Roca Junyent, advocat i ex ponent de la Constitució de 1978, per tal de contribuir a un diàleg més ric entre tots els actors (experts, ciutadans i polítics) implicats.

Inscripció