14. 3. 2019
18.30

El Cercle d’Economia es complau a convidar-vos a la sessió de debat en ocasió de la presentació del llibre Manual para vivir en la era de la incertidumbre, d’Antonio Garrigues Walker, President d’Honor del bufet Garrigues i President de la Fundación Garrigues, presentat per Jordi Amat, Filòleg i escriptor.

Inscripció

Manual para vivir en la era de la incertidumbre

Que vivim temps d’incertesa sembla requerir de poques explicacions. Les velles certeses de prosperitat i progrés s’han desdibuixat amb la mateixa facilitat amb què els governs nacionals i els organismes multilaterals han perdut eficàcia en la governança de la globalització. Els efectes de la crisi econòmica, la revolució digital i l’acceleració exponencial del temps i els canvis aguditzen aquesta sensació de desemparament.

Aquesta situació ens fa qüestionar-nos si perdrem els nostres llocs de treball enfront de l’auge de la intel·ligència artificial o si el futur pertanyerà a una Xina liberal que abraça la causa del comerç lliure. Els Estats Units i el Regne Unit es repleguen, els populismes i nacionalismes tornen a Europa, i cal preguntar-se si l’ordre liberal-democràtic que havia donat forma al món es descompon. Fins i tot dubtem de si la nostra vida al planeta no està condemnada a desaparèixer a causa del canvi climàtic.

Des de la seva dilatada experiència professional i el seu afany intel·lectual com a observador, Antonio Garrigues Walker ofereix una visió panoràmica del malestar global i l’analitza. Lluny de catastrofismes i d’optimismes ingenus, l’autor matisa alguns dels fets que ens preocupen i proposa, des d’un liberalisme polític clàssic i empàtic, algunes formes de abordar-los.

Un repàs a les forces, canvis i reptes d’un món globalitzat que mostra com hem arribat fins aquí i explica com podem continuar creient en un món obert que ara se’ns presenta ple d’incerteses.