Sobre Josep Oliu

Josep Oliu va néixer a Sabadell  el 25 d’abril de 1949. L’any 1971 es va llicenciar en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i l’any 1978 es doctorà en Economia per la Universitat de Minnesota (EUA).

El mateix any 78 va començar la seva carrera acadèmica com a professor associat en Economia i Econometria a la Universitat Autònoma de Barcelona fins l’any 1982 en què va ser nomenat assessor del Banc Mundial, assessor del Ministeri d’Economia i assessor del govern de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, de 1981 a 1983 és Catedràtic numerari de Teoria Econòmica de la Universitat d’Oviedo, per passar posteriorment a ser el Director d’Estudis i Estratègia de l’Institut Nacional d’Indústria (INI). L’any 1984 és nomenat Director general de Planificació de l’Institut Espanyol d’Indústria i conseller d’Aviaco, Elcano, Enresa i Inisel.

Des del 1986 al 1990 és Secretari general tècnic de Banc Sabadell i l’any 1991 és nomenat Conseller director general de Banc Sabadell.

És President executiu de Banc Sabadell des de 1999 i alhora és President del Consell Assessor d’Exea Empresarial,  Conseller representant d’Exea Empresarial a Puig, S.L., President de FEDEA (Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada), Vicepresident del Cercle d’Economia, Membre del Patronat de la Fundació Princesa d’Astúries, Membre del Patronat de la Fundació Princesa de Girona i Membre del Consell espanyol de l’INSEAD.