Sobre Salvador Alemany

Salvador Alemany i Mas va néixer a Barcelona l’any 1944. És casat i té dues filles, tres nétes i un nét. Es va llicenciar en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i posteriorment es va diplomar a IESE. És també professor Mercantil i Censor Jurat de Comptes.

Pel que fa a la seva activitat professional, va començar treballant als sectors de l’auditoria, de la informàtica i de la banca (Banca Mas Sardà i Banc de Bilbao) i l’any 1987 va ser nomenat Conseller-Director General de Saba. Posteriorment, l’any 1998, després de la integració de Saba a Acesa és nomenat Conseller-Director General d’Acesa. En aquest procés de creixement empresarial, va ser Conseller Delegat d’Abertis Infraestructuras, S.A. Societat resultant de la fusió d’Acesa i Aurea l’any 2003 esdevenint l’any 2009,  i fins avui, President del Grup Abertis i de la Fundació Abertis. Des de desembre de 2011, quan Saba Infraestructuras, S.A. s’escindeix d’Abertis, també presideix Saba.

Pel que fa a l’activitat institucional, és actualment el President del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement. El CAREC es configura com un òrgan col·legiat  de quinze experts (acadèmics, empresaris i professionals) que assessora al Govern de la Generalitat de Catalunya en matèria econòmica. També és President del Consell Social de la Universitat de Barcelona i patró de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa” i membre de la Comissió Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona. Ha estat President del Cercle d’Economia del 2008 al 2011 i és President Honorari del Gremi de Garatges de Barcelona i de l’“Asociación Española de Aparcamientos y Garajes”, institucions que ha presidit.

En la seva faceta social, és Vicepresident del Patronat de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann i anteriorment ha estat President de Creu Roja a Barcelona, Vicepresident de Creu Roja a Catalunya i Membre del  “Comité Nacional de Cruz Roja Española”.

Finalment, la seva activitat en el sector esportiu el va portar fins a la presidència de la Secció de Bàsquet i a la vicepresidència del F.C. Barcelona en el període 1986-2003, alhora que va ser el fundador de l’Euroleague de bàsquet, de la qual presideix el Board Econòmic.

Ha rebut nombroses distincions d’entre les quals destaquen: Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona, Cruz de la Orden de Isabel la Catòlica, Mèrit Militar Creu Blanca, Medalla de Oro de Cruz Roja Española, Commendatore del l’ordine al Merito de la Reppubilca Italiana i Grande Ufficiale della Stella de la Soliedarità de la Reppublica Italiana.