Vídeo de la sessió Para crear empleo: un programa de rehabilitación y eficiencia energética

La sessió del passat 11 de març va tenir com a objectiu començar a donar forma i consistència a la idea d’un pla de rehabilitació del parc d’habitatges i edificis, amb l’objectiu de fer-los més eficients en l’ús d’energia. Es tractaria d’un pla de gran abast que podria donar feina a una part significativa dels aturats actuals.

José María Pérez “Peridis” va explicar com el seu projecte de rehabilitació i reconstrucció del Monestir de Santa Maria la Real va ser una prova pilot, a petita escala, del que podria ser aquest Pla Nacional de Rehabilitació: recuperar els joves en situació d’exclusió social donant-los uns estudis (Graduat) i un ofici, recuperar el Monestir que estava en ruïnes i recuperar els oficis relacionats amb la rehabilitació del patrimoni artístic que s’estaven perdent.

Tots els membres de la taula rodona van coincidir que les administracions públiques han de donar un pas endavant per dur a terme aquest pla, sobretot eliminant les barreres burocràtiques que existeixen en el moment de rehabilitar edificis.